SZOLGÁLTATÁSOK

Információk beszerzése cégekről, cégekhez kapcsolódó magánszemélyekről, hitel, illetve áruhitel kihelyezéséhez cégátvilágítás, mely teljes körű képet ad az adott cég anyagi és erkölcsi helyzetéről
(Likviditásvizsgálat, fizetőképesség - fizetési fegyelem vizsgálata,
hitel illetve áruhitel kihelyezés előtti cégátvilágítás)

Sajnálatos majdnem mindennapos hír, hogy - egyes nem becsületes szándékú személyek- az érvényben lévő jogszabályok útvesztőinek kihasználásával egy jogi személy mögé bújva jogosulatlan haszonra tesznek szert. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egy cég felelőssége (a cég által okozott kár) nagyon ritka esetben és nagyon hosszú jogi procedúra keretében vezethető vissza a kárt okozó személyhez. Ritkán bizonyítható a mai gazdasági életre oly jellemző „csalárd csőd” és „fedezetelvonás” ténye.

Munkánk során számtalanszor szembesültünk olyan helyzetekkel, ahol előre kitervelten, szándékosan egy jogi személy képviseletében valaki tetemes magánvagyonra tett szert, a cég felszámolás alá került és a hitelezők jogos igényeit a vonatkozó jogszabályok sajnálatos hiányosságai, joghézagai miatt nem tudtuk érvényesíteni.

Egy előrelátó gondos üzletember, vagy befektető az üzletkötés előtt cégünk által teljes körű képet kap leendő üzletfeléről. Számos ledolgozott üggyel a hátunk mögött rendkívül nagy tapasztalatra tettünk szert ezen a szakterületen, megismertük az összes kibúvót, tudjuk hogyan lehet ezeket kezelni. Vizsgálatunk tartalmazza a cég képviseletében fellépő személy kapcsolatát az adott társasággal, a személy korábbi céges tevékenységét, a cég adattárakban fellelhető legfrissebb mutatóit a cég anyagi helyzetéről. Vizsgáljuk továbbá a cég tulajdonosainak és cégjegyzésre jogosultjainak hasonló irányú, úgynevezett „gazdasági múltját”, valamint a társadalomban elfogadott erkölcsi megítélésüket.

Személyesen meggyőződünk a cég okirataiban található személyek, telephelyek létéről, az eredményt digitálisan rögzítve a megbízó elé tárjuk. Kiértékeljük a fellelhető számszaki adatokat, a kapcsolt vállalkozások és személyek összefonódását, korábbi tevékenységét.

Megbízónk – az általunk készített cégátvilágítás birtokában- biztonságban helyezheti ki hitelét, áruhitelét, bocsáthatja a vizsgált cég birtokába a nagy értékű eszközeit, gépeit. Esetleg lízingeltetheti a gépjárműveit, nagy értékű építőipari berendezéseit.

Meggyőződésünk szerint az a cégátvilágítás, amelyet az Arma Dura Információs Iroda minden kis részletre kiterjedően tár a megbízó elé, ténylegesen teljes képet ad az adott cég anyagi és erkölcsi helyzetéről (a szűrőn hamar fennakadnak az úgynevezett számlázó, működésük - építőipari tevékenységük- során körbetartozást generáló cégek).

Vissza a szolgáltatásokhozhoz

Arma Dura
Információs Iroda Kft.

Székhely:
1188 Budapest,
Szövet utca 14.

Postacím:
2360 Gyál,
Gerle tér 3/2.

Mobil:
+36 30 750 9791

Telefon és fax:
+36 1 294 2209

© 218 Arma Dura Kft. Minden jog fenntartva