SZOLGÁLTATÁSOK

Tulajdoni állapot ellenőrzése, építési lehetőségek feltérképezése, szakértő bevonásával értékbecslés, vagyonértékelés, birtokvitás ügyekben adatok, információk beszerzése

A tulajdon elleni bűncselekmények szempontjából az egyes vagyontárgyaink annál nagyobb veszélyben vannak, minél értékesebbek és minél könnyebben, vagy minél kisebb kockázattal megszerezhetők. Egy lakás vagy telek elég nagy ahhoz, hogy a csalók szemet vessenek rá. Már csak az a kérdés, hogy lakásaink, ingatlanjaink menyire védettek, vagy mennyire védtelenek, illetve az ingatlantulajdont közvetlenül vagy közvetve védő jogszabályok mennyire korszerűek, esetleg elavultak, hibásak.

Nem elhanyagolható az sem, mennyire vigyázunk lakásunkra, tudatlansággal, könnyelműséggel, éppen kapzsisággal milyen mértékben könnyítjük meg a csalók dolgát és válunk esetleg hajléktalan áldozattá.

Lakáscsalások régóta léteznek, de a szervezett elkövetés, az úgynevezett „lakásmaffia” az utóbbi évek jelensége, sőt napjainkban is egyre gyakrabban találkozunk vele. Éppen ideje tehát, hogy a lakáscsalásokat, de főképp a lakásmaffiát súlyának megfelelően kezeljük.

A bűncselekmények szervezői általában jó képességű „dörzsölt” bűnözők, akik ráadásul a jogalkalmazás sajnálatos gyengeségeivel is tisztában vannak. Gyakori jelenség, hogy a lakáscsalásokat szervezetten hajtják végre, kimondottan erre a célra alakulnak bűnözői csoportok. Tagjaik között megtalálhatók az írástudatlan felhajtók, ingatlanközvetítők, jómódú befektetők, önkormányzati lakásügyi előadók, ügyvédek. A lakáscsalási ügyekben magas az olyan esetek aránya, amelyekben a sértettek maguk is a megszokottnál nagyobb mértékben járulnak hozzá az áldozattá válásukhoz.

Amennyiben Ön most vásárolna lakást, ingatlant vagy esetleg most adna el érdemes az eladó/vásárló személyének ellenőriztetését cégünkkel elvégeztetnie. A megvásárolandó/eladandó ingatlan értékének töredékéért ellenőrizzük és felügyeljük a tranzakciót, melyre garanciát is vállal cégünk. Amennyiben megbízónk kívánja jogászaink a teljes adás-vétellel kapcsolatos ügyintézést magukra vállalják, ezzel is segítve eligazodni a Magyar jog útvesztőiben.

Ne kockáztasson, ne kerüljön ön is utcára, illetve ne fizessen olyan ingatlanért mely, soha nem kerül a birtokába!

Vissza a szolgáltatásokhozhoz

Arma Dura
Információs Iroda Kft.

Székhely:
1188 Budapest,
Szövet utca 14.

Postacím:
2360 Gyál,
Gerle tér 3/2.

Mobil:
+36 30 750 9791

Telefon és fax:
+36 1 294 2209

© 218 Arma Dura Kft. Minden jog fenntartva