Tevékenységek

Az Arma Dura Információs Iroda és partnerei által végzett tevékenységek:
Tevékenységek, melyekkel az Ön segítségére lehetünk.

Védelmi hírszerzés, lehallgató berendezések felderítése, üzleti hírszerzés, -hírszerzés elhárítása, vállalatbiztonság (meglévő vállaltbiztonsági rendszerek átvilágítása, tervezése, működtetése) új alkalmazottak felvételi átvilágítása, raktárhiány okának felderítése >> A TELJES CIKK ELOLVASÁSA <<

Lehallgatás védelem (TSCM) rejtett megfigyelő, lehallgató eszközök felderítése
>> A TELJES CIKK ELOLVASÁSA <<

Kiberbiztonság

Környezettanulmány, -életmódvizsgálatok elkészítése, események megfigyelése, rögzítése, dokumentálása, klasszikus magánnyomozás

Cégátvilágítás (információk cégekről és cégekben szereplő magánszemélyekről) céginformáció külföldi gazdasági társaságokról

Hazugságvizsgálat, Grafológiai elemzések elkészítése

Adósok és eltitkolt vagyonok felkutatása

Eltűnt személyek felkutatása

Gyermek és Ifjúságvédelem, drog prevenció

Férj-feleség rejtett életvitelének dokumentálása

Peres felek információigényének kielégítése, pótmagánvád

Ingatlanügyekben teljes körű tanácsadás, építőipari kivitelezések felügyelete

Szabadalom-, Márka-, Védjegyvédelem, Szerzői Jogvédelem

Biztosítási csalások, társadalombiztosítási csalások felderítése

Speciális szállítmányok kísérése, biztosítása (partnereinken keresztül)

Komplett bemutatkozó anyagunkat, nyomtatható (pdf) formátumban letöltheti INNEN!


Védelmi Hírszerzés

Védelmi HírszerzésCégünk e folyamatosan fejlődő tevékenysége összefoglalja különféle szolgáltatásainkat, mellyel vállalkozása védelmét, üzletpolitikájának kialakítását, továbbá partnereinek kiválasztását, azok megbízhatóságának ellenőrzését biztosítjuk.
E szolgáltatásunk a potenciális veszélyeket tárja fel, elemzi és értékeli, mely eredmények alapján több lehetőséget is felvonultat az Ön üzleti tevékenységének védelmére és támogatására az alábbiak szerint:

  1. Belső vizsgálatok, átvilágítások, munkatársak, felelős beosztásba kerülő vezetők általános vagy teljeskörű vizsgálata, akár magánéleti áttekintéssel egybefoglalva, vezetők és alkalmazottak tekintetében megbízhatósági tesztek, ellenőrzések, irodai-munkakörnyezeti behatolástesztek (humán és elektronikus), meglévő biztonsági szabályok felülvizsgálata, rezsimintézkedések kidolgozása.
  2. Partnervizsgálat, üzletfelek átvilágítása, gazdasági -kérésre magánéleti ellenőrzése (kompromitálhatóság), fizetési fegyelem, korábbi üzleti morál humán és technikai ellenőrzése.
  3. Adatszivárgás, ipari kémkedés felderítése, elektronikai, számítástechnikai ellenőrzés, lehallgatás védelmi ellenőrzés (poloska keresés)
  4. Kialakított biztonságvédelmi rendszer tesztelése, informatikai és behatolástesztek végrehajtása, dolgozók nyílt vagy fedett tesztelése, lojalitásvizsgálat.
  5. Felmondott vagy eltávolított munkatársak versenytilalmi megállapodás (konkurencia tilalom) betartásának ellenőrzése, munkavállalói felmondás mögöttes háttérfelderítése.
  6. Belső és külső támadások elhárítása, reputációs támadások, közösségi médiamegjelenések, negatív megítélést bemutató hamis, álhíreket közlő eseményláncolatok felderítése, háttér vizsgálata. Közösségi médiafelületeken megjelenő a vállalkozás működését súlyosan veszélyeztető incidensek előjelzése, felderítése, vizsgálata, hátterének komplex átvilágítása, elhárítása. Deep és Dark webes felderítés, dokumentumok elektronikus visszakövetése, szivárogtató személyek azonosítása.

Ha szeretne többet megtudni a védelmi hírszerzés tevékenységünkről, akkor kattintson IDE!


Lehallgatás védelem

Lehallgatás VédelemAz információszivárgás „lehallgatás” egyik leggyakoribb mutatója az, hogy úgy tűnik, mások is rendelkeznek olyan információval, mely zárt ajtók mögött, négyszemközt, vagy egy üzleti tárgyaláson kimondottan a partnerek között hangzott el. Amennyiben a versenytárs, konkurencia, leendő üzleti partner bizalmas információkról szerez tudomást, ezt a tárgyalások során felhasználja, vagy a megismerést sugallja, akkor joggal feltételezhető, hogy valamilyen módon belső bizalmas információk jutottak ki a megbeszélésről, ami mögött legtöbbször – megfigyelőeszköz – lehallgatás, kép és/vagy hanganyag rögzítésére alkalmas eszköz jelenléte feltételezhető.

Amennyiben nyilvánvalóvá válik, hogy megfigyelőeszközt helyeztek el az irodában, autóban, egyéb a vállalkozás működéséhez nélkülözhetetlen, a tevékenység végzéséhez szükséges objektumban, úgy a kérdéses területen csökkenteni szükséges a jelenlétet, a munkafolyamatokat, kapcsolható kommunikációt, lehetőleg oly módon, hogy az a napi rutintól kevésbé térjen el, ugyanakkor releváns információt ne tartalmazzon. Semmiképp nem szabad említeni a kérdéses térben a gyanút, lehetőség szerint csökkenteni kell a mobil és/vagy vezetékes telefon kommunikációt.

Irodánkkal történő kapcsolatfelvételhez javasoljuk küldő helyszín igénybevételét, illetve mobiltelefonos kommunikációt, esetlegesen elektronikus levélben (email) történő megkeresést (a vállalkozás, magánszemély, üzleti partner vagy házastárs és/vagy a területtel nem összekapcsolt számítógép igénybevételével). Kollégáink a megfogalmazott igények szerint végzik el a felderítést, melyre a legoptimálisabb időpont többnyire a munkaidő utáni, hétvégi időszak.

Fontos, hogy semmiképp nem szabad az eszköz felkutatását megkísérelni, mivel a megfigyelt helységben végrehajtott keresésé, a gyanú kommunikációja, megbeszélése kollégákkal valószínűsíti, hogy a dekonspirálódott „lebukott” eszközt annak telepítője eltávolítja, áthelyezi, esetleg felderítését ellehetetleníti.

A lehallgatás észleléséhez, ezen eszközök felderítéséhez a legmagasabb szintű technológiai berendezésekre és képzett operátorokra van szükség. Átfogó szolgáltatásunk magában foglalja a helyiségek lehallgatási technológiájának és / vagy ilyen támadás bizonyítékainak ellenőrzését. A legmagasabb besorolású REI (Research Electronics International, www.reiusa.net) által fejlesztett TSCM berendezéseket használjuk (a REI ügyfelei között szerepelnek kormányzati ügynökségek, rendészeti szervezetek, vállalati biztonsági személyzet és a TSCM szakemberei világszerte).

A vizsgálat során többféle eszköz együttes használata szükséges:

– Rádiófrekvenciás (RF) felderítés, mely az illetéktelen eszközök általi jelkibocsátások észlelésére szolgál a vizsgált területről. Az aktív adások rádióspektrum-kereséséből áll, beleértve a mobiltelefon-technológiát, mint például a 4G, 3G, GSM és Wi-Fi, Bluetooth, AM/FM, rejtett kamerák stb
– Nem lineális detektoros átvizsgálás Non-Lineáris Csomópont Érzékelővel Mivel ez félvezető csomópontokat keres (magát a hardware-t), nem pedig a keresett eszköz által kibocsátott jelet, akkor is érzékeli az eszközt, ha az kikapcsolt állapotban van, lemerült, vagy ha csak az alkatrészek vannak jelen
– Hőkamerás, illetve endoszkópos vizsgálatok

A szóban forgó helység egyetlen része sem maradhat ki. Ellenőrizni kell a belső és külső területeket (például álmennyezetek feletti rész), fűtés-, légkondicionáló-, vízvezeték- és szellőztető rendszereket, a falakat, mennyezetet, padlót, bútorokat és egyéb irodai tartozékokat, továbbá akusztikus lehallgatásra alkalmas építőipari eszközöket.
Irodánk által használt felderítőeszközök képesek az összes kép és hangrögzítő, kép és hang továbbító eszközt, vezeték nélküli, vezetékes, jelet sugározó, vagy csak vevő, bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotú, lemerült akkumulátorral vagy már korábban telepített, de nem használt megfigyelőeszköz észlelésére. Szakértőink több évtizedes lehallgatásvédelmi tapasztalattal rendelkeznek, képzett és folyamatosan továbbképzett operátorok, akik a védelmi eszközök gyártója által szervezett szimpóziumok rendszeres hallgatói. Irodánk a folyamatos továbbképzésre, illetve a legújabb technikai eszközök megjelenésére, elemzésére és tesztelésére is figyelmet fordít.

Kinek ajánljuk a TSCM szolgáltatást?

– Az összes olyan gazdasági társaságnak melyek bármilyen értéket létrehoznak, kutatnak, tárgyalnak vagy eladnak – különös tekintettel az ügyvezető irodákra, tárgyalókra, kutatás-fejlesztés során használt helyiségekre. Bármilyen gazdasági előny szerzésének lehetőségének kihasználása céljából, konkurencia által beszerelt megfigyeléstechnikai eszköz felderítésére.
– Bankok és pénzügyi intézmények, különös tekintettel a vezetői irodákra, tárgyalókra, kapcsolattartáshoz, tárgyaláshoz használt közösségi terekre.
– Ügyvédi irodák – peres ügyek, vállalati ügyletek.
– Önkormányzatok, polgármesteri hivatalok esetében többnyire a polgármesteri, jegyzői irodák, tárgyalásra használt közösségi terek, konyhák és étkezők.
– Magánszemélyek részére válás, vagyonmegosztás, gyermekelhelyezés érdekében indított peres eljárásokban, házastársak által telepített eszközök felkutatására, egyéb peres eljárásokban.
– Megromlott magánkapcsolati viszonyban, zsarolási céllal telepített eszközök (erotikus, vagy egyéb szituációban rögzített felvételek, kiskorú – többnyire nevelt gyermekről – annak megfigyelésére egyoldalúan – valamely nevelőszülő részéről – telepített eszközök felderítésére.)

Vállalkozásunk a továbbiakban bemutatott technikai eszközök birtoklásához és használatához szükséges haditechnikai tevékenységi engedéllyel rendelkezik!

Ha szeretne többet megtudni a lehallgatás védelem tevékenységünkről, akkor kattintson IDE!


Cégátvilágítás, céginformáció, likviditásvizsgálat

CégátvilágításInformációk beszerzése cégekről, cégekhez kapcsolódó magánszemélyekről, hitel- illetve áruhitel kihelyezéséhez cégátvilágítás, mely teljes körű képet ad az adott cég anyagi és erkölcsi helyzetéről.


Sajnálatosan majdnem mindennapos hír, hogy egyes – „nem becsületes” szándékú – személyek az érvényben lévő jogszabályok útvesztőinek kihasználásával, egy jogi személy mögé bújva jogosulatlan haszonra tesznek szert. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egy cég felelőssége (a cég által okozott kár) nagyon ritka esetben és nagyon hosszú jogi procedúra keretében vezethető vissza a valósan kárt okozó személyhez. Ritkán bizonyítható a mai üzleti, pénzügyi életre oly jellemző „csalárd csőd” és „fedezetelvonás” ténye. Munkánk során számtalanszor szembesültünk olyan helyzetekkel, ahol előre kitervelten, szándékosan egy jogi személy képviseletében valaki tetemes magánvagyonra tett szert. A cég felszámolás alá került és a hitelezők jogos igényeit a vonatkozó jogszabályok sajnálatos hiányosságai, joghézagai miatt nem tudtuk érvényesíteni.

Mi a megoldás?

Egy előrelátó gondos üzletember, befektető, pénzintézet, az üzletkötés előtt cégünk által teljes körű képet kap leendő üzletfeléről. Számos ledolgozott üggyel a hátunk mögött nagy tapasztalatra tettünk szert ezen a szakterületen. Megismertük az összes kibúvót, és tisztában vagyunk azzal, hogyan lehet e problémákat felszínre hozni, kezelni. Vizsgálatunk tartalmazza a cég képviseletében fellépő személy kapcsolatának ellenőrzését az adott társasággal, a személy korábbi céges tevékenységét, adattárakban fellelhető legfrissebb mutatókat a vállalkozás anyagi helyzetéről. Vizsgáljuk továbbá a cég tulajdonosainak és cégjegyzésre jogosultjainak hasonló irányú, úgynevezett „gazdasági múltját”, valamint a társadalomban elfogadott erkölcsi megítélésüket.

Személyesen meggyőződünk a társaság okirataiban található emberek, telephelyek, címek valódiságáról, az eredményt akár fotó- video dokumentációban rögzítve a megbízó elé tárjuk. Kiértékeljük a fellelhető számszaki adatokat, a kapcsolt vállalkozások és személyek összefonódását, korábbi tevékenységét.
Megbízónk – az általunk készített cégátvilágítás birtokában- biztonságban helyezheti ki hitelét, áruhitelét, bocsáthatja a vizsgált cég birtokába a nagy értékű eszközeit, gépeit. Esetleg lízingeltetheti a gépjárműveit, nagy értékű építőipari berendezéseit.

Megbízónk igénye szerint az üzleti kapcsolat teljes időtartama alatt figyelemmel kísérjük ellenőrzött partnerét, azt mindvégig monitorozzuk, mely már alapjában is lehetőséget biztosít megrendelőnk számára a pontos döntések és intézkedések meghozatalára. (Bankgarancia lehívása, áruhitelezés befagyasztása, kihelyezett árukészlet visszaszármaztatása, stb.)

Az ismert céginformációs rendszerek hátulütői

Ma országunkban számos vállalkozás biztosít „megbízható” céginformációt üzleti partnereknek. Tapasztalatból tudjuk, hogy e vállalkozások szinte mindegyike a nyílt, esetenként fizetős internetes oldalakról, portálokból, szoftverekből szerzi be információit, melyek – mint azt számos alkalommal tapasztaltuk – nem mindig fedik a valóságot, pontatlanok, elavultak, gyakran elírások, tévedések sokasága található bennük. Számos esetünkben ilyen társaságokkal ellenőriztették a később hozzánk kerülő, problémás „üzletfeleket”, akiket a céginformációt szolgáltató irodák megbízhatónak minősítettek, holott már alapjaiban sem volt rendben a vizsgált vállalkozás. Véleményünk szerint e céginformációs vállalkozások átvilágítását, elemzését, összességében vett szolgáltatásait csak fenntartással szabad elfogadni, mivel azok többnyire olyan adatbázisokból dolgoznak ahová maga a vizsgált cég szolgáltat adatokat. Ezen adatszolgáltatásokat (pl. e-beszamolo.im.gov.hu) erős fenntartással kezeljük, mivel a csalárd szándékú feltöltéseket a hatóságok a legtöbb esetben nem vizsgálják, még kevésbé szankcionálják.


Környezettanulmány, életmódvizsgálatok készítése

Személyi átvilágítások, életmódvizsgálatok készítése megadott szempontok alapján, klasszikus magánnyomozás.

Környezettanulmány, életmódvizsgálatok készítéseA felderítés egyik alapvető módszere az úgynevezett életmódvizsgálatok, környezettanulmányok készítése, mely a vizsgált személy életterében, családjában, lakókörnyezetében, munkahelyén tár fel tényeket és információkat. A tanulmányozás során beszerzett információkat, egymástól független forrásokból erősítjük meg, illetve amennyiben mód és lehetőség nyílik rá fénykép-, video-, hangfelvételt készítünk és/vagy egyéb dokumentumokkal is alátámasztjuk a beszerzett információt. Az adatgyűjtés lehet általános, illetve meghatározott irányú, melynek keretében definiálható, mely specifikum irányába koncentrálódjon vizsgálatunk. (Kollégáink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a környezettanulmányok készítésével kapcsolatos munkában. Egyes esetekben akár a gyermekkorig visszavezethető események is meghatározhatók, melyek a későbbiekben kihatással voltak a célszemély jövőbeli életvitelére, magán- és üzleti kapcsolataira, személyiségének fejlődésére stb.)

Ezek a vizsgálatok – szubjektivitásuk ellenére – irányt mutatnak objektív tények megállapításához. Véleményünk szerint bizonyos beosztásokhoz (csoportvezetők, közép- és felsővezetők stb.), speciális szolgálati helyen (vezető diszpécser, veszélyes anyag kezelése stb.) dolgozók megelőző szűréséhez feltétlenül szükséges ezen sokirányú, megbízható ellenőrzés, mely kiegészülhet grafológiai elemzéssel, esetenként hazugságvizsgálattal.

Megelőzés

Pénzintézetek, nagyobb gazdasági társaságok esetében többször fordult elő, hogy a megbízhatónak tekintett ügyintéző, pénztáros – alkalmanként fiókvezető – összejátszott a csalókkal, visszaélt olyan adatokkal, információkkal melyek megőrzésére volt hivatott. Visszatérően a hasonló cselekmények felderítése során legtöbbször azt tapasztaltuk, hogy a szándékos károkozás megelőzhető lett volna egy életmódvizsgálat, környezettanulmány elkészítésével, ami felszínre hozta volna az események kumulálásában résztvevő alkalmazott kapcsolatrendszerét, tevékenységét, esetlegesen azon problémáit, melyek a kialakult helyzethez vezettek.

Vállalkozások, multinacionális cégek, pénzintézetek, követségek esetében – különösen ha bizalmi pozíciót betöltő alkalmazottakról, vezetőkről van szó – javasoljuk életmódvizsgálat készítését, mely megelőzi bizonyos kellemetlen helyzetek kialakulását, az esetleges reputáció-vesztést, továbbá a már kialakult probléma megoldásában segít.

A személyi átvilágítás lehetőséget biztosít pozícióba helyezendő vezetők előzetes vizsgálatára, melynek irányultsága nem csak a vezető kimondott ellenőrzését, hanem kompromittálhatóságának felfedését is célozhatja. Jelen helyzetben egy vezető kinevezésekor nem csak bizalmi kérdések vetődhetnek fel, hanem véleményünk szerint fontos vizsgálni a pozícióba helyezett személy, cégre irányuló reputációs mutatóját. Kinevezése esetén a média, ellenérdekelt felek, kiszorított korábbi pozícionált személy milyen támadásokkal, hogyan tudja ellehetetleníteni az új vezető tevékenységét, azt esetlegesen a média milyen irányból, hogyan tudja támadni.

Az „INT”-ek alkalmazása

A HUMINT (humán hírszerzés) tevékenység mellett jelentős energiát fordítunk a célszemélyek nyílt forrású ellenőrzésére, átvilágítására. A „hagyományos” OSINT (Open-Source Intelligence) tevékenység egy-egy entitáshoz kapcsolódó tartalmak felkutatását, összefüggések feltárását és elemzését jelenti – többek között – internetes, open-source források felhasználásával. A tevékenység magában foglalja a különböző kereső alkalmazásokban való lekérdezést, mélywebes ellenőrzést, további adattárakban történő kutatás eredményeit, a találatok vizsgálatát, a releváns adatok szűrését, ezek feldolgozását, majd a feltárt információ és összefüggések ismeretében jelentések készítését. E művelet egy jól skálázható és modulárisan bővíthető alapinfrastruktúrát ad, amely jelentős mértékben képes javítani a felderítő munka hatékonyságát.

Az életmódvizsgálatok készítésénél messzemenőkig betartjuk a konspirációs szabályokat, a tanulmányozott személy semmilyen körülmények között nem szerez tudomást a feldolgozásról.


Hazugságvizsgálat

Hazugságvizsgálat - polygraphA „polygraph” készülék alkalmazása segítséget nyújt Megbízónknak, hogy a tudatilag nehezen befolyásolható emberi reakciók pontos mérésével és dokumentálásával meggyőződjön jelenlegi és jövőbeni munkatársainak megbízhatóságáról, szavahihetőségéről, a céghez való lojalitás mértékéről, minőségéről.

Bizonyos ügyek kezelésekor, ha rendelkezünk a célszemély által kézzel írt és általa fogalmazott anyaggal, akkor a grafológiai elemzés a további vizsgálódásaink irányát, mélységét nagymértékben befolyásolhatja, elősegíti egy tisztább, pontosabb kép kialakítását.


Adósok és eltitkolt vagyonuk felkutatása

Vagyonvisszaszerzés, eszközkövetés és végrehajtás támogatása

Adósok és eltitkolt vagyonuk felkutatásaA vagyonvisszaszerzéssel kapcsolatos jogszabályok és bírósági eljárások alapos ismeretének alapjául szolgáló eszközkövető és végrehajtást támogató szolgáltatásaink értékes információkat és átvilágítást nyújtanak olyan színvonalon, amely messze meghaladja az egyéb, jelenleg elérhető szolgáltatásokat. Szakértőink és bevont tanácsadóink egyedülálló tudást és gyakorlati ismereteket sajátítottak el, fejlesztettek ki adósságkezelési szakemberként. Kapcsolatrendszerünk, szakértőink, tanácsadóink és hozzáféréseink lehetővé teszik a vállalkozások működésének elemzését az okozott kár megtérülésének lehetőségével egészen az offshore cégeken és trösztökön keresztül kivont vagyoni elemekig.


Eltűnt személyek felkutatása

Ismeretlen helyen tartózkodó személyek, rokonok, örökösök, eltűntek, stb., tartózkodási helyének megállapítása.

Eltűnt személyek felkutatásaNem csak az üzleti életben kerülhetnek ki látókörünkből számunkra fontos személyek, hanem a legfájóbb, ha családi, rokoni, vagy baráti körünkből. Hozzátartozók eltűnése esetén természetesen a rendőrség elsődleges értesítése a legfőbb szempont, illetve hogy elinduljon a kutatás. Bizonyos esetekben, úgymint rokonok, vagy örökösök felkutatásában a hatóság nem tud segítséget nyújtani.

Kiskorú eltűnése esetén a rendőrségi eljárással párhuzamosan, azt kiegészítve a szülő, vagy gondviselő kérésére, „megrendelésére” a kutatást soron kívül megkezdjük. A rendelkezésünkre bocsájtott személyi adatokkal, fotókkal, az eltűnés körülményeinek, indítékainak alapos feltérképezése után ellenőrzés alá vonjuk a gyermek, vagy fiatalkorú által látogatott rokonokat, barátokat, pedagógusokat, családi barátokat. Ellenőrizzük azokat a helyeket, amelyeket a kiskorú ismer, gyakran látogat, vagy ahova régen vágyott, így elvált szülő lakását, hétvégi telket, szórakozó- és kirándulóhelyeket.

Tevékenységi körünk részét képezi megszakadt rokoni kapcsolatok felkutatása, tartózkodási helyük megállapítása, elhalt rokonok sírjának megkeresése, örökségekhez kapcsolódó ingatlanok, ingóságok felkutatása. Ehhez felhasználjuk a megbízó által biztosított, rendelkezésére álló információkat, adatokat. Kutatásunkhoz felhasználjuk a nyilvános adatbázisokat, állami anyakönyveket, melyek használata 1895. október 01.-től vált hivatalossá. Levéltári kutatást folytatunk, valamint egyházi nyilvántartásokat ellenőrzünk. A római katolikus egyházban az anyakönyvezést 1563-ban a tridenti zsinat tette kötelezővé, Magyarországon azonban csak később, a XVIII. század elejétől indult.

Konkrét név és dátum ismeretében 1895-től napjainkig tudunk hivatalos anyakönyvi kivonatokat beszerezni. Születési dátum hiányában azonban sokkal nehezebb, hosszadalmasabb és költségesebb a felderítés.


Gyermek és Ifjúságvédelem

Gyermek és Ifjúságvédelmi tevékenység és tanácsadás, a drog megjelenésére utaló jelek, a prevenció.

Gyermek és IfjúságvédelemLegnagyobb kincsünk a gyermekünk. Megszületésétől védjük, óvjuk, neveljük, igyekszünk mindent megtenni érte. Sajnos nem mindig járunk teljes sikerrel, a szülői és iskolai prevenció ellenére eljöhet az a nap, amikor azt tapasztaljuk, hogy megingott a gyermek-szülő kapcsolat, felmerül a gyanú, hogy gyermekünk drogot fogyasztott. A szülők többsége érthető módon nehezen ismeri fel a fiziológiai és pszichológiai tüneteket. Ezek a tünetek nem minden esetben egyértelműek, ezért élni kell azzal a lehetőséggel, hogy gyermekünkkel nyílt, őszinte beszélgetést folytassunk és tisztázzuk a helyzetet. A nagyobb baj, ha úgy érezzük, kevesek vagyunk a probléma kezeléséhez, diszkrét-hatékony segítségre van szükségünk.

Ebben az esetben Cégünk ifjúságvédelem területén tapasztalatot szerzett munkatársa készségesen áll rendelkezésére, szakszerű tanácsadással, szükség esetén pszichológus igénybevételével sietünk megbízónk és gyermeke segítségére.

Amennyiben ellenőrizni kívánja, hogy gyermeke az elmúlt kilencven napon belül bármilyen kábítószert kipróbált, az néhány hajszálából bizonyosággal kimutatható.

Gyermek elhelyezési bírósági és gyámhatósági ügyekben bizonyítékot szerzünk be a gyermek tartózkodási helyéről, elhelyezésének körülményeiről, melyet a peres, illetve gyámhatósági eljáráshoz felhasználhat a megrendelő.

Megfigyelés keretében nyomon követhetjük –esetenként dokumentálhatjuk- a szülő napi mozgását, gyermekhez való kötödését, nevelési képességeit. Természetesen figyelembe vesszük a gyermekelhelyezésben megbízott ügyvédi iroda kérését, amennyiben viszont megbízónk nem rendelkezik jogi képviselővel, kapcsolatrendszerünkből biztosítunk a részére megfelelő képviseletet.


Férj-feleség rejtett életvitelének dokumentálása

Férj-feleség rejtett életvitelének dokumentálásaHűtlenségre utaló jelek megkeserítik, esetenként végleg elmérgesíti a párkapcsolatokat. Lehet, hogy egy félreértett beszédfoszlány, egy hirtelen megszakított telefonbeszélgetés, egy elérthetően bensőségesnek tűnő beszélgetés utalhat a hűtlenségre. Magánnyomozás során eloszlathatjuk, vagy megalapozhatjuk gyanúját. Megbízása esetén teljes diszkrécióval járunk el, törekszünk a teljes dokumentáció elkészítésére, messzemenőkig szem előtt tartva a konspirációs szabályokat.

A hűtlen társa és partnere találkozóját dokumentáljuk, válóper esetén jogi képviselőjét tájékoztatjuk, az elkészített dokumentációt biztosítjuk. Válóperes ügyekben kiterjedt ügyvédi körrel állunk megbízónk rendelkezésére.


Peres felek információigényének kielégítése, pótmagánvád

Peres felek információigényének kielégítése, pótmagánvádAz egyik elsődleges szolgáltatásunk a peres ügyek esetében a háttértámogatás biztosítása az esetleges konfliktuskezelés. Magánnyomozás, hírszerzés, információgyűjtés, elemzés-értékelés és operatív készségek teljes körét alkalmazzuk abból a célból, hogy segítsük ügyfeleinket üzleti és jogi érdekei érvényesítésében. Hozzájárulunk a perek és a konfliktusok proaktív megközelítéséhez azáltal, hogy olyan információkat nyújtunk, amelyek legtöbbje később bizonyítékként felhasználható a bírósági eljárások során, vagy bármely más harmadik féllel vagy hatósággal szemben. Az ekként megszerzett információk a legtöbb esetben – részben vagy teljességgel – befolyásolják az ügyeket, továbbá sokszor azt a stratégiát és tanácsot is, amelyet ügyfeleink ügyvédektől és más tanácsadóiktól kaptak.


Ingatlanügyekben teljes körű tanácsadás, építőipari kivitelezések felügyelete

Tulajdoni állapot ellenőrzése, építési lehetőségek feltérképezése, szakértő bevonásával értékbecslés, vagyonértékelés, birtokvitás ügyekben adatok, információk beszerzése.

Ingatlanügyekben teljes körű tanácsadás, építőipari kivitelezések felügyeleteA tulajdon elleni bűncselekmények szempontjából az egyes vagyontárgyaink annál nagyobb veszélyben vannak, minél értékesebbek és minél könnyebben, vagy minél kisebb kockázattal megszerezhetők. Egy lakás vagy telek elég nagy ahhoz, hogy a csalók szemet vessenek rá. Már csak az a kérdés, hogy lakásaink, ingatlanjaink menyire védettek, vagy mennyire védtelenek, illetve az ingatlantulajdont közvetlenül vagy közvetve védő jogszabályok mennyire korszerűek, esetleg elavultak, hibásak.

Nem elhanyagolható az sem, mennyire vigyázunk lakásunkra, tudatlansággal, könnyelműséggel, éppen kapzsisággal milyen mértékben könnyítjük meg a csalók dolgát és válunk esetleg hajléktalan áldozattá.

Lakáscsalások régóta léteznek, de a szervezett elkövetés, az úgynevezett „lakásmaffia” az utóbbi évek jelensége, sőt napjainkban is egyre gyakrabban találkozunk vele. Éppen ideje tehát, hogy a lakáscsalásokat, de főképp a lakásmaffiát súlyának megfelelően kezeljük.

A bűncselekmények szervezői általában jó képességű „dörzsölt” bűnözők, akik ráadásul a jogalkalmazás sajnálatos gyengeségeivel is tisztában vannak. Gyakori jelenség, hogy a lakáscsalásokat szervezetten hajtják végre, kimondottan erre a célra alakulnak bűnözői csoportok. Tagjaik között megtalálhatók az írástudatlan felhajtók, ingatlanközvetítők, jómódú befektetők, önkormányzati lakásügyi előadók, ügyvédek. A lakáscsalási ügyekben magas az olyan esetek aránya, amelyekben a sértettek maguk is a megszokottnál nagyobb mértékben járulnak hozzá az áldozattá válásukhoz.

Amennyiben Ön most vásárolna lakást, ingatlant vagy esetleg most adna el érdemes az eladó/vásárló személyének ellenőriztetését cégünkkel elvégeztetnie. A megvásárolandó/eladandó ingatlan értékének töredékéért ellenőrizzük és felügyeljük a tranzakciót, melyre garanciát is vállal cégünk. Amennyiben megbízónk kívánja jogászaink a teljes adás-vétellel kapcsolatos ügyintézést magukra vállalják, ezzel is segítve eligazodni a Magyar jog útvesztőiben.

Ne kockáztasson, ne kerüljön ön is utcára, illetve ne fizessen olyan ingatlanért mely, soha nem kerül a birtokába!


Szabadalom-, Márka-, Védjegyvédelem, Szerzői Jogvédelem

Érdeksérelem felderítése, védelem kialakítása

Szabadalom-, Márka-, Védjegyvédelem, Szerzői JogvédelemOlyan termék (szellemi termék, ötlet szabadalom) esetében, amely rövid és hosszútávon egyaránt értéket hordoz, és amelynek neve a minőséggel cseng össze Magyarországon és a világ minden részében, a gyártó társaság tevékenysége nem zárulhat le az áru eladásával.
A neves márkák fenntartása és védelme állandó kihívást jelent azokkal a jelenségekkel szemben, amelyek rombolják a fogyasztók által keresett megjelöléseket hordozó termékek előállítóinak gyakran évszázados múltjából építkező imázsát. A jogi védelem kiépítése a márkavédelemnek azonban csak az egyik megnyilvánulása.

Kollégáink több alkalommal is segédkezett márkahamisítók, szellemi terméket eltulajdonító személyek szervezetek feltérképezésében és az általuk végzett tevékenység megszüntetésében. Munkánk során szoros együttműködést alakítottunk ki a hatóságokkal, szakértőkkel illetve napi szinten figyelemmel kísérjük a médiában és egyéb helyeken megjelenő termék-hamisítással, ötletlopással összefüggő cselekményeket.


Biztosítási csalások, társadalombiztosítási csalások felderítése

Csalások felderítése, csalárd cégek azonosítása

Biztosítási csalások felderítéseIrodánk több kereskedelmi bankkal szembeni csalás kivizsgálásban szerzett tapasztalatára támaszkodva és az összetett (gyakran offshore) vállalati struktúrák elemzése alapján azonosítja az ügyfelek partneroldalán jelentkező csalárdságot, például a költségvetési csalásokat, a szervezett bűnözéssel történő kapcsolatot, vagy egyéb törvények megsértését. A vizsgálatokat követően szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel annak biztosítása érdekében, hogy az információkat a lehető leghatékonyabban használják fel, akár a szabályozó hatóságokhoz fordulva, akár bűncselekményekkel vagy polgári jogi lépésekkel összefüggésben olyan esetekben, mint csalás, sikkasztás, vesztegetés vagy esetleg bűnszervezetek, terrorizmus finanszírozása.


Speciális szállítmányok kísérése, biztosítása (partnereinken keresztül)

Speciális szállítmányok kísérése, biztosításaMegbízóink egyre gyakrabban érdeklődnek e szolgáltatásunkról, melynek lényege, a nagy értékű, különleges jelentőségű szállítmányok biztonsági kísérése.

Az EU-n belül statisztikailag csökkenés mutatkozik a közutakon szállítmányok sérelmére elkövetett bűncselekmények alakulásában, azonban a környező – unión kívüli- területeken senki nem érezheti biztonságban magát.
Cégünk – partnerein keresztül- vállalja a különlegesen fontos, nagy értékű szállítmányok célállomásig történő operatív biztosítását, nagy teljesítményű gépkocsikkal, különlegesen kiképzett és vizsgáztatott gépkocsivezetőkkel, biztonsági személyzettel, akik szakmai múltjuk alapján ismerik, átérzik a gépkocsivezető feladatát, felelősségét.
Ez a különös empátia, emberi kapcsolat kialakulása megnyugtatóan hat a gépkocsivezetőre, pihenő ideje alatt biztos lehet a szerelvény biztonságos őrzésében, kipihenten, nyugodt lelki állapotban teljesítheti különleges küldetését. Érdemes elgondolkodni azon, hogy a szállítmány értéke gyakran megközelíti, vagy meghaladja a több százmillió forintot, nem beszélve a szerelvény értékéről. Az esetleges rendkívüli esemény okozta biztosítási eljárás költsége, idejének elhúzódása messze meghaladja a cégünk által kínált költségvonzatot.

Különleges esetben a repülésbiztonság területén jártas szakértőnk véleményezi a speciális szállítmány légi úton történő szállításának lehetőségét, javaslatot tesz a biztonságos és gazdaságos légi szállítás lehetőségére.