Lehallgatás védelem

Tudjon meg többet a lehallgatás védelem szolgáltatásunkról és a lehallgatás védelem szolgáltatás keretein belül használt professzionális eszközökről.

TSCM

(Technical Surveillance Counter-measures: Műszaki Felügyeleti Ellenintézkedések)
Lehallgatás-védelmi, Információvédelmi Vizsgálat, köznyelvben „poloska” keresés.

Lehallgatás védelem - TSCMA versenyképes információ hatalom! Éppen ezért a lehallgatás-védelmi vizsgálat jelentősége egyre jobban jelentkezik a privát szférában. Az ipari kémkedés valós és létező veszélyforrás az üzleti élet számára, mivel a jelentős pénzügyi értékkel bíró üzletek, ötletek, gyártástechnológiák felkeltik a konkurencia figyelmét, annak megszerzésére komoly erőfeszítéseket tesznek. Az információk megszerzésére a humán hírszerzés (megvesztegetett dolgozó, lefizetett középvezető, sértett munkatárs stb.) mellett egyre nagyobb mértékben jelentkezik az elektronikus adatgyűjtés, mely az eszköz telepítését követően – akár emberi közbeavatkozás nélkül – évekig is képes működni.

A lehallgatási és megfigyelési technológiák fejlődésével, kifinomultabbá válásával lettek a rejtett lehallgató- megfigyelő eszközök egyre kisebbek, észrevehetetlenebbek és olcsóbbak. Ezáltal könnyen beszerezhetők és elrejthetők. Kiválóan alkalmasak olyan bizalmas adatok, érzékeny információk megszerzésére, amelyek döntő jelentőségűek lehetnek piaci pozíció szempontjából. Rossz kezekbe jutva veszélyeztetik a sértett fél szenzitív, személyes és üzleti érdekeit. Az ekként megszerzett adatokkal, azok felhasználásával könnyű a „megtámadott” személyt gazdasági társaságokat ellehetetleníteni, magánszemélyeket hátrányos helyzetbe hozni, a szenzitív adatok szivárogtatásával előnyt szerezni, kompromittálni és ezáltal kényszeríteni vagy zsarolni.

Egy visszatérő információvédelmi vizsgálat (köznyelven poloskakeresés) díja csekély ahhoz a károkozáshoz viszonyítva, melyet a kiszivárgó információ okoz a vállalkozásnak, pénzintézetnek, esetleg az ügyvédi irodának vagy a jogi szolgáltatást, egyéb pénzügyi tanácsadást igénybe vevő személynek. Véleményünk, hogy egy felelős vezető nem csak a saját cégét, de tárgyalások során üzleti partnereit, hozzá forduló ügyfeleit is védi az információvédelmi szolgáltatás igénybevételével.

Bővebben a poloskákról, kémeszközökről

Lehallgató készülék (poloska)A poloskák/ kémeszközök igen sokfélék lehetnek. Szabad kereskedelmi forgalomban könnyen beszerezhetők egészen apró, diszkréten aktiválható lehallgató készülékek, SIM kártyás, távolról tárcsázható eszközök, melyek napokig, hetekig, de megfelelő áramforrás biztosítása esetén (azaz bármilyen folyamatos áramellátást kapó eszközbe: hosszabbítóba, USB kábelbe, távirányítóba, asztali órába, irodai eszközbe stb. beépítve) szinte bármeddig működnek. Képesek videó, audio, GPS információk vagy a fentiek bármilyen kombinációjának rögzítésére és az információ továbbítására.

Használatuk, telepítésük egyszerű, szaktudást nem igényel, ugyanakkor az eszközök által szivárogtatott információ jelentős károkozásra képes. A megfigyelést végző fél gyakran valamilyen ürügyet használ, hogy fizikailag hozzáférjen az adott helységhez. Gyakori, hogy a műveletet saját belső alkalmazottak, tárgyaló partnerek, külső szolgáltató személyzet (takarítók, karbantartók) végzik, akik akár egy szerényebb anyagi ellenszolgáltatás fejében is elhelyezik az eszközt. A telepítéshez elegendő 1-2 perc, amíg Ön egy pillanatra magára hagyja az illetőt. Ugyanakkor, egy szerződéses partner (pl. biztonsági szolgálat) esetében akár hosszabb idő is rendelkezésre áll a beépítésre.

Az ajándékok, különféle díjak, érmek, kupák, szobrok a megfigyelő berendezések irodába való beszivárgásának további eszközei. Legyen kissé gyanús, ha valamelyik partnerétől kap valami ajándékot, amit általában az irodájában tartanak. Például egy keretes képet a falra vagy bármilyen elektronikus eszközt. Ez utóbbiak különösen gyanakvásra adhatnak okot, mivel áramellátást biztosítanak. Kiválóan elrejthető bennük a mikrofon és az adó, amiket avatatlan szemnek lehetetlen megkülönböztetni más elektronikus alkatrészektől. Ezen adatszivárogtató eszközök – poloskák – felderítése a legtöbb esetben csak professzionálisan az elektronikus információvédelemre gyártott eszközökkel és ezek kezelésére képzett operátorok, szakemberek igénybevételével lehetséges.

A lehallgatás védelem készülékei

Lehallgatásvédelmi készülékekIrodánk a REI (Research Electronics International) Egyesült Államokban bejegyzett, kimondottan lehallgatás védelmi tevékenység végzéséhez szükséges technikai eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat készülékeit használja. A professzionálisan védelmi célra fejlesztett rádiófrekvenciás, továbbá NLJD (Non-Linear Junction Detector) felderítő eszközök mellett, több hőkamerával, továbbá a nehezen hozzáférhető helyek lefedésére endoszkóppal kiegészítve végezzük a helységek, járművek átvizsgálását. Az évtizedes felderítési gyakorlattal rendelkező képzett személyi állomány, továbbá magas technikai fejlettségű géppark lehetővé teszi, hogy a területen és/vagy járműben elhelyezett/elrejtett kép, hang vagy egyéb adatrögzítő, továbbá pozíciót/mozgást rögzítő, ezen adatokat esetlegesen továbbító készülékek felfedésre kerüljenek. Még abban az esetben is, ha már e tevékenységüket a lemerült elem vagy akkumulátor miatt már nem végzik.

Cégünk a tevékenység ellátásához szükséges haditechnikai tevékenységi engedéllyel rendelkezik!


Üzleti hírszerzés, hírszerzés elhárítása

Lehallgatás és lehallgatás védelem az üzleti életeben

Üzleti hírszerzés, lehallgatás elhárításaInformációvédelem – ipari kémelhárítás: risk management, információ- és adatvédelem, belső vállalati csalások és egyéb gazdasági bűncselekmények megelőzése és nyomozása.

Az üzleti hírszerzés eszköztára legális és nyílt információk gyűjtésével, szűrésével, rendszerezésével és visszacsatolásával akár 70-80%-ban ki tudja elégíteni egy vállalat információéhségét. De mi a helyzet a fennmaradó 20-30%-al?

A leginkább veszélyeztetett vállalatok

Bank és pénzügyi szektorA leginkább veszélyeztetett vállalatok – például pénzintézetek, biztosítótársaságok, a vegyipari és gyógyszeripari vállalatok, a hightech szférában, autóiparban működő cégek vezetőinek 80%-a úgy véli, hogy az üzleti titkok kifürkészésének (az ipari kémkedésnek) kockázata a közeljövőben tovább fog növekedni. A konkurencia, multinacionális cégek, harmadik világbeli hírszerző szervezetek már most is milliókat áldoznak üzleti hírszerzésre. Ugyanakkor a kis- és középvállalkozásoknál is előtérbe került az üzleti verseny ezen információéhsége, melynek kielégítésére már országunkban is megjelentek az erre szakosodott cégek, szakemberek.
Cégünk ezért tartja fontosnak az üzleti hírszerzés (ipari kémkedés) elhárítását. Az üzleti hírszerzés felismerése és elhárítása terén a vállalatok több mint 70%-a még nem képzi a dolgozóit. A vállalatok számára ugyanis nemcsak a külső támadások jelentenek veszélyt, hanem a belső alkalmazottak esetleges információ kiszivárogtatása vagy gondatlan magatartása is komoly fejfájást okozhat.

Az Ön által vezetett cég hosszútávú, jól felfogott érdeke, hogy a belső, bizalmas döntések meghozatala ne kerüljön konkurense birtokába. Az Arma Dura Információs Iroda rendelkezik mindazon lehetőségekkel, amelyek minimálisra csökkenthetik a cége sérelmére elkövetett üzleti hírszerzés kockázatát. Segítségünkkel kiszűrheti azokat a munkatársakat, akikkel kapcsolatban életvitelükből, megnyilvánulásaikból kifolyólag alapos gyanú merül fel, hogy a konkurencia részére anyagi, vagy egyéb érdekekből belső információkat szereznek meg és szolgáltatnak ki.

Átalány díjas lehallgatás védelem

Átalány díjas lehallgatás védelemLehetőséget biztosítunk arra, hogy átalány megállapításával folyamatosan konzultáljunk, mérjük, kutassuk cégének veszélyeztetettségét, ellenőrizzük vezető beosztású, vagy stratégiai információkhoz hozzáférő, döntéshozatalra jogosított munkatársait. Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, figyelemmel kísérjük a változó tendenciákat, igyekszünk megbízóink kéréseit maximálisan teljesíteni.

A mai technikailag fejlett világban a lehallgató eszközök „poloskák” könnyű beszerezhetőségének, beépíthetőségének és ezen technikai lehetőségek használatának árnyékában – mint korábbiakban bemutattuk – Irodánk kiemelt hangsúlyt fektet a megelőzésre. A megelőzés egyik lehetősége a technikai vizsgálat, melyet kollégáink az Egyesült Államokban – kimondottan a lehallgatás védelemmel foglalkozó – Research Electronics International, LLC. által gyártott eszközökkel hajtanak végre.

A vizsgálat több részből tevődik össze. A manuális áttekintésen túl, rádiófrekvenciás, és non-lineáris felderítést (NLJD) is végzünk, mely során a sugárzó (rádiós, mobiltelefonos, wifi, Bluetooth, stb.) nem sugárzó (diktafon jellegű, helyben rögzítő, hangra vagy jelsorra induló, stb.) illetve már lemerült technikai eszközök is felfedésre kerülnek. Ugyancsak lehetőség van gépkocsiba rejtett helymeghatározó, mozgáskövető, lehallgató, vagy esetleg ezek kombinációjával rendelkező technikai eszközök felderítésére. Munkánk során az RF és NLJD műszeres ellenőrzésen túl, TDR (vonalas telefonberendezések és más kommunikációs, továbbá elektromos kábelek), egyéb technikai eszközök termikus képalkotó berendezéssel történő, illetve endoszkópos vizsgálatát is elvégezzük. A vizsgálatunk nem korlátozódik a fent bemutatott jellemzőkre, megbízónk kérésére a falazat mobil röntgenkészülékkel történő átvilágítására is lehetőséget biztosítunk.


Letölthető dokumentumok

TSCM Bemutatkozó anyag (nyomtatható pdf formátum)

TSCM – Kinek ajánljuk? (nyomtatható pdf formátum)

Wikipedia: TSCM definíciók és magyarázatok (pdf formátum)